Informatie voor Rootszoekers

" KIEK op wat OOIT was"

Bogaars Kremers

 

 Tiny (1925-1999) met haar dochter Mieke.

Op dit terras met een lekkere Gentse pint werd het idee "Tiny boek" geboren.

Getuigschrift van Johanna Anna Kneepkens geboren te Gestel. Medewerkster bij de NV.Philips Gloeilampenfabrieken te Eindhoven

den Kookcursus met goed gevolg heeft doorlopen. (1907)

 

 

Jan Bogaars achter de Boekbinderspers bij Boekbinderij van der Heijden op de Demer. Noud van der Heijden was Jan zijn beste vriend ze maakten samen vele foto's.

Helaas kreeg Jan hij na 33 jaar zijn ontslag, bij gebrek aan opdrachten. Hij begon toen met onder steuning van zijn zussen een eigen zaak op Heilige Geeststraat 1. Boekbinderij

Jan Bogaars met andere personeelsleden gezamenlijk schilderen van de Binderij.

Hierop staat ook Jan Neggers.

Wie kan ons helpen met de andere namen.

 

Tinus van Rooy met zijn vrouw Jetje Bogaars en zoon Sjaak.

Woonde ooit in de Houtstraat. Na het overleiden van Tiny's moeder werd zij als dochter in het gezin op genomen. Lekker in het Dorp opgroeien en in het weekend naar de stad.

Bogaars Kremers (gezin) / BogaarsNazaten.html

 Jan Bogaars & Dina Baken.

Zij huwden in 1936 te Eindhoven. Dina was afkomstig uit Venray.

Mocht u verwant zijn willen we graag in contact met u komen.

 
 

Jan met zijn oudste dochters vanuit de kerk op weg naar Jamin . Jan had altijd weekenddienst . Door de week waren zijn dochters bij zussen van hem onder gebracht zodat Jan (als weduwnaar ) zijn zaak kon op bouwen.

Jan werkte veel voor Philips, Paters Augstijen, Pater Leopold Verhagen, Binnenziekenhuis, Gemeente Eindhoven. Soms kom ik in het Eindhovensearchief staten tegen en aan de kaft zie ik dan al dat heeft " Onze Jan " ingebonden.D'n Boog

Toen Tiny 14 was werd het tijd om mee in de zaak te werken. Zij heeft deze, na het noodlottig ongeval op Vliegveld Welschap van 18 augustus 1944, overgenomen.

Weet U misschien wat er echt gebeurd is op die dag. Opvallend is dat er in het archief veel mensen overleden zijn met de vermelding "Noodlottig Ongeval ". Wie kan mij hierover meer vertellen ?

 Jan Bogaars, Boekbinderij:

In 1933 gestart op Heilige Geeststraat 1. Begane Grond van zijn ouderlijkhuis.
Later wordt het bedrijf verplaatst naar zijn eigen woning en inmiddels is Jan hertrouwd en zijn de kinderen oud genoeg om weer thuis te kunnen wonen.

 

Terug naar de Startpagina

Index pagina

rootszoeker@gmail.com