Terug naar de Startpagina

Aan de tafel van....
een van Eindhovens oudste straten .

Heilige Geeststraat Anno 1938.

 

Al jaren ben ik bezig met het zoeken naar mijn Roots. Daaruit blijkt, dat veel familieleden in de Heilige Geeststraat (Eindhoven) zijn geboren, hebben gewoond en nog wonen. " Na het overlijden van mijn moeder, met 74 jaar het langst wonende in de straat, besloot ik een gedenkboek over haar leven samen te stellen met, door en voor vrienden. Tijdens de presentatie hiervan (in 2000) werd mij voor de grap de vraag gesteld welk boek het volgende zou worden. Het antwoord was snel gevonden: Over "Ons Straotje", omdat het een geschiedenis van 770 jaar heeft. Ook kom ik regelmatig mensen tegen die al lang geleden uit de straat zijn vertrokken. Maar telkens als ze in het centrum van Eindhoven zijn willen ze even door  Ons Stroatje lopen".
 

.Het boek bevat o.a.

 Gaande weg het onderzoek voor dit boek bleek, dat het een wel heel bijzondere straat was en is, met een rijke historie en een betekenisvolle cultuur. Er gebeurde van alles in deze straat met betrekking tot landbouw, woningbouw, ambachtelijke bedrijven en menselijke contacten.

Wat in 2000 begon met een grapje, is nu ontaard in een rijk geïllustreerd boek, uitgegeven in eigen beheer. Deel twee is in voorbereiding en wellicht komt er in de toekomst nog een deel drie uit. Want tot op heden weet niemand concreet te vertellen, waarom er vroeger als woonadres "Ons Stroatje" werd genoemd en niet de Heilige Geeststraat.

 

Informatie voor Rootszoekers

Terug naar de Startpagina

Index pagina