Linz – Derfflingerstrasse 2022

15 april 2022, zijn we een dag tripje ” Rondje Linz” gaan maken. Even zoekend naar oude adressen. Zoals bijv de Derfflingerstrasse 70, Ooit Lager 70 en in de 1ste Wereld oorlog Katsenau kamp genoemd. Verbaasd waren we wel dat de Derfflingerstrasse ineen op hield  na de Spar. Toch maar rechtdoor rijden kijken wat het ons brengt. Heerlijk het was zaterdag en we konden zo het terrein oprijden. Het is nu een heel havengebied / overslag gebied geworden. De oudere gebouwen zijn door Streetart kunstenaars opgeknapt. Worden dook wel excursies naar gemaakt. We namen even de gelegenheid te baat om e.e.a. op de kiek te zetten.

Niet te bevatten dat daar de Familie Wagner vanuit Umlowitz, Sudetenland terecht zijn gekomen en er tot midden de 60er jaren hebben gewoond.Het was ook het gebied van de Zoll freie zone. Waar Mitzi & Hilde Scherndl bij het zelfde bedrijf werkte. Leuke anekdote de dames hadden beide pauze en bij Hilde viel een pasfoto uit haar mapje. Waarop Mitzi vroeg hoe kom jij aan die foto? Hilde verbaasd vertelde dat het haar broer Fritz was. Mitzi vertelde toen aan Hilde dat ze met Fritz een beginnende verkering had. Dat was natuurlijk lachen.

Bron: Archief bezoek Linz.

 

Dan weer verder op zoek naar de straat waar de Camping ooit heeft gestaan. Helaas niks terug te vinden ook geen herkenningspunten meer.

Nu we toch in de buurt waren maar meteen even een kijkje gaan nemen bij de Posthof . Is weinig tot niks veranderd in 20 jaar. Alleen is er bij de oude Posthof een nieuw Muziek theater & dans gebouw. De robot maaiers deden daar goed hun werk. Diverse types . Zou je in Nederland niet hoeven uit te proberen.